Diy lahjoja takavuosilta

Tässä liuta helppoja ja edullisia lahjaideoita vuosien varrelta aikaa ennen blogia. Ainakin niistä joista olen tajunnut napata kuvia. Ohjeet ovatkin tämän vuoksi hyvin suuripiirteisiä, mutta ehkä joku voi saada jonkun idean näistä.

Leikkuulauta omalla tekstillä ja nimikoidut henkarit
Luonnostelin hieman lyijärillä ja pistin vanhan halppis kolvin heilumaan. Leikkuulaudan teksti on lainaus Tuntemattomasta sotilaasta.

Sytytyskävyt ja sytytyspussipurkkien tuunaus
Isännän veljen pihalla kasvaa hieno Makedonianmänty (ainakin näin veikkaamme) jonka kävyt ovat isoja ja tukevia jotka sopivat täydellisesti sytytyskävyiksi. Saimme luvan kerätä näitä mielinmäärin. Pesin ja kuivasin kävyt saunassa jolloin ne aukesivat mukavasti. Sulatin valkoisia steariinikynttilän jämiä (varmaan muutama uusi kruunukynttiläkin eksyi joukkoon koska tein näitä niin suuren määrän kerralla) vanhassa kattilassa ja lisäsin vettä jotta steariinin pinta nousi ylemmäs. Kastoin käpyjä steariinissa yhden kerroksen kerrallaan ja annoin joka kerroksen jämähtää ennen seuraavaa kerrosta. Näin sain käpyihin paksumman kerroksen steariinia. Näissä on aika monta kerrosta koska minusta niistä tuli näin nätimpiä, mutta vähempikin riittäisi.

Sytytyspussipurkit ovat tukevia joten ne on helppo tuunata. Parissa ekassa käytin mustaa tekonahkaa, sametti- ja mokkanauhaa ja reilusti puuliimaa. Toisessa parissa käytin neulekangasta, pitsinauhaa, kahta eri pellavanauhaa ja reilusti puuliimaa. Viimeistelin maalaamalla pahvinvärisen yläreunan mustalla akryylimaalilla.

Kirjatuet ja kirjanmerkki
Kirjatuet ovat maalattuja punatiiliä. En tiedä mikä aivopieru olla käyttää öljyvärejä joka kuivui ja haisi tolkuttoman pitkään. Uudestaan mietittynä käyttäisin jotain vesiohenteista maalia kuten akryyliväriä ja kenties laittaisin jonkun himmeän lakan pintaan kestävyyttä parantamaan. Viimeistelisin vielä liimaamalla pohjaan huovan, mitä en myöskään tajunnut näihin laittaa, mutta voipi olla että öljyväreillä tuli pitkäikäisemmät ja ilman huopaa huoltovapaammat…

Kirjanmerkki on tehty fimosta, kestävästä pahvista, maalattu akryyliväreillä, kengät peitetty liimalla ja hileellä ja koko höskä vielä lakattu. Ensin tein noidasta todella ruman ja ”lyttääntyneen”, mutta en ollut tyytyväinen vaikka idea oli parempi. Ajan puutteessa siluetti oli helppo ja nopea uusintakierroksen tulos.

Koristetyynyt, koristeltu teepannu ja muki
Hirveän hyvä hirvityyny ja käsinpainettu pöllötyyny. Painelin jalan ja käsin kuumalla kiinnittyvää kangasväriä puhtaille valkoisille koristetyynynpäällisille, sivelin yksityiskohtia siveltimellä, roiskin muutaman pilkun, silitin leivinpaperin läpi ja viimeistelin puunapeilla jotka hioin hiomapaperilla sopivampaan muotoon. Näitä olisi kiva tehdä perheen pienimpien kanssa ja tulisi varmasti söpömpiä elukoita.

Äidille kannullinen rakkautta. Tähän on tarvittu vain posliinitussi joka kiinnittyy tavallisessa uunissa, puhdas lasitettu kivitavarasta tehty kannu, aikaa ja mielikuvitusta. Jos oikein muistan tussi kävi myös lasille. Seuraavaksi voisikin kokeilla koristella lasikannua, maljakkoa tms.

Ja sitten vielä tämä persoonallinen Hattivattien nousu muki jolla ei ole mitään tekemistä oikeiden muumimukien kanssa vaikka tämäkin on taiteiltu valkoisen Teema mukin kylkeen.

Kahvi- ja eukalyptuskuorinta
Näillä voi kuoria koko vartalon. Herkkäihoisen kantsii kuitenkin aina olla varovainen ja kokeilla ensin pienelle alueelle. Kahvikuorintaa ei kannata käyttää liikaa kerralla viemäriä ajatellen.

Kahvi kuorintavoide

  • Kookosöljyä
  • Kahvinporoja
  • Sokeria
  • Juoksevaa hunajaa
  • Ruokasoodaa
  • Kanelia

Sekoita sulanut kookosöljy ja muut ainekset keskenään. 

Öljy toimii ihon kostetuttajana ja viimeistelee iholle ihanan silkkimäisen tunteen. Kahvi kiinteyttää ihoa sekä nopeuttaa verenkiertoa. Sokeri kuorii kuolleen ihon pois jättäen ihon pehmeäksi. Hunaja lisäkosteuttaa, mutta hoitaa myös ikääntymisen merkkejä. Ruokasooda syväpuhdistaa. Kaneli on puolestaan apu kutisevaan, kuivaan sekä hilseilevään ihoon.

Eucalyptus sokerikuorinta

  • Kookosöljyä
  • Sokeria
  • Eteeristä eucalyptusöljyä (tämänkin voi vaihtaa)
  • Elintarvikeväriä (tämänkin voi jättää pois)

Sekoita sulanut kookosöljy ja muut ainekset keskenään. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: