Kovat Piipussa, Naakka ja Nuohooja!

Talon ostamisen jälkeen piti saada tietysti nuohooja käynnille ennen tulipesien laukaisua auttamaan sähkölaskujen minimointiin. Winter is coming!

Piippuja on kaksi ja tulipesiä kolme. Saunaan ei enää tulipesää tule toistaiseksi, mutta keittiön lieden tuhkaluukku on saunan puolella.

Otin paikallisen nuohoojan ja röörien rassauksen jälkeen nokimies totesi, että naakanpesä kannattaa poistaa keittiön piipusta ennen sopan lämmittämistä puuliedellä!

No eikun katolle tutkimaan piipun syövereitä ja tottamooses! Tiukan näköinen tirpan pesä tukkii kokonaan yhden piipun rööreistä noin kaksi metriä piipun reunasta! Kaupasta oli ennakoivasti ostettu nuohous setti (Tokmanni 13€)

Rassi pois välistä ja pesälle kyytiä(kö)!

Ja eikun kuulalla pommittamaan pesää ylhäältä käsin! Ja ei liiku mihinkään kun on naakka ollu muurarisukua ja valannut pesän melkein kun betonista(käyttää savea pesän tekoon).. kuula pois ja järeämmät keinot kehiin. Tallista löytyi alku(peräisen)asukkaan jäätuura, minkä viritin hienon nuohoussetin köyteen kiinni ja nyt pommittamaan lisää!!

No nyt on painoa ja kokoa! Hiukan myös terävyyttä hommaan..

Ja lähtihän se naakanpesä vihdoin liikkumaan alaspäin. Nyt vaan tuumin, että mihinkä se risubetonikasa nyt on matkalla? Ja kun se vielä pysähtyi kun seinään mielestäni aika korkealle ollakseen piipun pohjalla, alkoi mieli taas järkkymään!

Päätin kuitenkin tarkistaa tuhkaluukut ja lieden pesät. Ilo oli kohtalaisen suuri, kun tajusin katsoa keittiölieden päällä olevasta ilmaräppänästä ja löysin sieltä 1 kappaletta kohtalaisen huonoon kuntoon pomitettua naakanpesää!!

Ensi kesän työlistaan voisi lisätä jonkunmoisen verkon lisäämisen piippun päälle ja hattujen asentamisen..

Jos löytyy kokemuksia pesistä tai muuten vaan juttua, heitä kommenttia alle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: