Ulko-oven maalaus

Valkoisen, harmaan, mustan tai ruskean värinen ovi on yleinen ja kaunis valinta, mutta minä päätin repäistä ja valita ihan toisenlaisen värin. Oma talo, omat kujeet. Voipi olla että jossain vaiheessa ostetaan uusi ovi, mutta tähän hätään piristin ovea vain maalilla.

Mietin montaa eri värivaihtoehtoa, mutta päädyin suht nopeasti valitsemaan violetin värin. Se tuntui oikealta, ei liian räikeä, mutta ei liian tylsäkään. Valinnan jälkeen luin jostain että violetti kuvaa henkisyyttä, mystiikkaa ja magiaa. Ajattelin että sehän on sitten täydellinen väri valinta meille taiteilijasieluille.

Maaliksi valitsin violetin kalkkimaalin (vintro chalk paint royal purple) ja puolihimmeän lakan (vintro satin extreme lacquer), koska en jaksanut alkaa huolellisesti hiomaan ovea. Kalkkimaalia käyttäessä ei välttämättä tarvitse tehdä kovaa pohjatyötä. Kunhan harjaa tai pesee ja antaa pinnan kuivua hyvin ennen maalaamista. Kalkkimaali kuivuu suht nopeasti joten ei tarvitse irroittaa ovea tai pitää auki yötä päivää. Hiukan jäi harmittamaan, että en ohentanut maalia joten sitä meni turhan paljon ja näkymään jäi jonkin verran siveltimenvetoja. Noh näkyypäs kädenjälki ja ollaan ensi kerralla sitten viisaampia.

Ovikellon puutteessa ostin ovenkolkuttimen. Ensin etsin käärmeen, pöllön tai menninkäisen muotoista kolkutinta, mutta en löytänyt mieleistä. Ehkä jonain päivänä teetätän sepällä haluamani käärmekolkuttimen. Noh joka tapauksessa tähän hätään löysin ihan kivan kotka ovenkolkuttimen (16,90€) tavaratalosta kasvihuoneilmiö.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: