Kissojen valtakunta

Kyse ei ole Studio Ghiblin elokuvasta vaikka se mahtava pätkä onkin. Vaan meidän kissaveljesten valtaamasta omakotitalosta. Joka huoneessa nukutaan mitä eriskummallisissa paikoissa ja kaiken mahdollisen kanssa leikitään. Kissan huopia, petejä, tunneleita ja raapimispuita on hankittu vino pino. Nekin onneksi kelpaavat ettei tarvitse pahvilaatikoilla sisustaa. Vaikkakin pahvilaatikot ovat heidän mielestään jotenkin hauskempia. Joten kaikenmaailman pahvilaatikot kannattaa kierrättää kattimateilla ennen pois heittoa, näin kisuliinit saavat vaihtelua. Niistä voi tehdä esimerkiksi tilapäisiä linnoja tai ihan pysyviä majapaikkoja.

Tässä Ikea Rakkestad vaatekaappien päälle tehty pieni kissojen höyhensaari. Nämä vaatekaapit ovat vain 176 cm korkeita joten niiden päälle jäi paljon tilaa. Kissaveljesten valtauksen myötä emme hankkineet säilytyslaatikoita kaappien päälle niin kuin alunperin suunnittelimme.
Eräänä päivänä pohdin viikatessani meidän parivuoteen ison ja paksun päiväpeiton kaapin päälle (koska säilytyspenkkiä ei oltu vielä hankittu), että tuollahan Veikko ja Voitto varmaan viihtyisivät kissimirrien tapaan korkealla.
Testasimme ensin tykkäisivätkö herrat tosiaan oleilla siellä, tekemällä väliaikaisen rampin laudasta ja askelmia vanhoista listanpaloista jotka liimasimme kaksipuolisella erikoisteipillä. Käytimme erikoisteippiä, jotta voimme hyötykäyttää painekyllästetyn laudan vielä uudestaan ilman että se on rei’itetty nauloilla tai ruuveilla.
Noh ketterämpi Voittohan juoksi hetimiten kaapin päälle huilimaan. Veikolla meni muutama päivä ennen kuin hän uskaltautui kokeilemaan ramppia. Nyt he lepäilevät siellä päivittäin joten testi suoritettu.

Kun vihdoin Ikeasta löytyi taas kyseisiä kaappeja ostimme suunnittelemamme toisen kaapin ja sittenhän epäkäytännöllisen kokoinen ramppi sai lähteä. Teimme pojille tikkaat ihan jämäpuusta ja askelmille niittasimme tumman harmaata kuramattoa pitävyyden vuoksi.
Päiväpeitto oli sen verran painava että se pysyi paikallaan vaikka pikku paininkin alla, mutta en halunnut antaa kyseistä peittoa pelkästään herrojen käyttöön. Joten se vaihtui kissanpeteihin ja majoihin jotka oli parempi kiinnittää kaksipuolisella erikoisteipillä liukumisen estämiseksi.

Tekasin vielä nopsaan yhden majapaikan muuttolaatikosta jonka maalasin akryylimaalilla ja leikkasin reiän mattopuukolla. Sisälle laitoin pehmeän huovan. Näitä voi aina päivittää.

Tätä valtakuntaa hallitsee Kattimatit Veikko ja Voitto eikä mitkään säilytyslaatikot tai jalkalamput. Sisustus suunnitelmat ovat totta tosiaan menneet uusiksi herrojen saapumisen jälkeen, mutta mitä sitä ei tekisi rakkaiden karvakorviensa vuoksi.

Veljekset kuin ilvekset huilimassa vaatekaapin päällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: