Hyvää Juhannusta!

Aika juhlia keskikesän ja valon juhlaa. Alunperin juhannusta vietettiin vuoden valoisimpana päivänä, kesäpäivänseisauksena joka sijoittuu 20.-22.6 väliselle ajalle. Nykyään juhannus siirretään lähimpään sopivaan viikonloppuun. Tänä vuonna 2021 juhannusaatto on perjantaina 25. kesäkuuta.
Meidän kuten perinteiseenkin suomalaiseen juhannukseen kuuluu sauna ja koivuvihta, pulikoiminen, juhannuskokko, juhannuskoivut, meluaminen, juopottelu, grillaaminen ja taikojen tekeminen. Tosin taiat on jäänyt vähemmälle, kun puoliso on jo löydetty. Eikä tänä vuonna päästä saunaankaan, ainakaan kotona, kun se on remontin alla.
Alunperin juhannukseen liittyi erilaisia uskomuksia joilla varmistettiin sato, naimaonni ja hedelmällisyys. Jopa juopottelun uskottiin takaavan hyvän sadon. Pahoja henkiä karkoitettiin juhannuskokon avulla. Taioista tunnetuimpia on lemmentaiat joista monet tehdään alasti.

Vehreät nuoret juhannuskoivut talon ovenpielissä ovat hienot ja perinteiset juhannus koristeet.
Juhannusruusu ilahduttaa kauniilla kukilla ja voimakkaalla ja miellyttävällä tuoksullaan jotka aukeavat yleensä juhannuksen aikoihin.
Se pirautti pikkasen vettä päivällä joten uskallettiin tehdä pieni juhannuskokko.
Kello 00.20 ja ei tietoakaan pimeydestä vaikka pilviäkin lipui taivaalla jonnin verran. Upea yötön yö!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: