Grilli kuumana

Grillattua kanaa ja kiinankaalia (4 annosta)
4 isoa tai 8 pientä kanafilettä
Kiinankaali
Iso punasipuli
Kauraleipä tai muu maalaisleipä
100 g parmesaanilastuja
Caesar salaatinkastiketta
Suolaa
Mustapippurirouhetta

Leivän sivelyyn
Rypsiöljyä
Ripaus grillimaustetta tms

Kiinankaalin kastike
Luomu sitruunan mehu ja kuori
4 rkl rypsiöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl mustapippurijauhetta
Ripaus suolaa oman maun mukaan

Mausta kanafileet suolalla ja mustapippurirouheella. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon. Sekoita sitruunan joukkoon öljy, hunaja, mustapippurijauhe ja suola. Leikkaa kiinankaali pituus suunnassa puoliksi ja puolikkaat vielä puoliksi. Aseta kiinankaalipalat vadille leikkuupuoli ylöspäin ja kaada päälle sitruuna-öljykastike. Leikkaa leipä siivuiksi ja sivele öljy-grillimausteseoksella. Kuori ja leikkaa punasipulista renkaita.
Grillaa kanat kypsäksi, leivät rapeiksi ja kiinankaalit suht kuumalla, suht nopeasti ettei ne pehmene liikaa. Annostele ja viimeistele parmesaanilastuilla, sipulirenkailla ja Caesar salaatinkastikkeella. Voit myös asetella annokset voileiville jolloin sen voi helpommin syödä käsin. Tällöin leikkaa leivästä isoja siivuja.

Vinkki! Kiinankaalin tilalla voi käyttää Romainesalaattia jolloin annos on lähempänä grillattua Caesar salaattia. Itse halusin jykevämmän salaatinkerän grillattavaksi. Ja toki kanan voi maustaa oman maun mukaan vaikka yrteillä ja chilillä tai käyttää valmis marinadia.

Grillipizza ilman pizzakiveä
Tortillalettuja
Tomaattimurskaa
Kinkkukuutioita
Pieniä ananapaloja
Juustoraastetta
Homejuustoa
Foliota
Oliiviöljyä

Revi kaksinkertainen foliopala ja sivele sen pintaan oliiviöljyä. Kasaa pizza mielisillä täytteillä ja grillaa kansi kiinni niin että juusto sulaa. Tarkkaile ettei pohja pala.

Rapeat grilli hot dogit
Hot dog sämpylöitä
Kunnon nakkimakkaroita (1,5kpl/dog) tai hot dog nakkeja
Sinappia
Ketsuppia
Kurkkusalaattia
Paahdettua sipulia

Grillaa kuumaksi ja rapeaksi ja mausta oman maun mukaan.

Täytetyt suippopaprikat
4 suippopaprikaa
400 g naudanjauhelihaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g juustoraastetta
Loraus sweet & chili kastiketta
Ripaus kuivattua rouhittua chiliä
Ripaus suolaa

Leikkaa suippopaprikat pituus suunnassa puoliksi ja poista siemenet ja valkoiset osat. Ruskista ja mausta jauheliha mielesi mukaan vaikka sweet & chili kastikkeella, kuivatulla chilillä ja suolalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja täytä paprikat seoksella. Painele päälle juustoraastetta ja grillaa kypsäksi niin että juusto on sulanut.

Täytetyt kesäkurpitsat
3 keltaista kesäkurpitsaa
300 g kanan filee suikaletta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g fetaa tai muuta suolaista salaattijuustoa – itse suosin apetinan original white cheese harkkoa
2 kevätsipulia varsineen
12 kpl miniluumutomaatteja
Ripaus suolaa
Ripaus sipulijauhetta
Ripaus provencale yrttiseosta
Loraus hunajaa
Loraus rypsiöljyä

Leikkaa kesäkurpitsat kahtia pituus suunnassa ja koverra sisus vaikka melonipalloraudan avulla. Paista kanasuikaleet kypsiksi ja mausta mielesi mukaan vaikka hunajalla, sipulijauheella, provencale yrttiseoksella ja suolalla. Paista sisuksista tullut kesäkurpitsa öljyssä, hunajassa ja suolassa kasaan niin ettei nestettä juurikaan jää. Kesäkurpitsa paistoksen voi ihan paahtaa. Silppua kevätsipulit varsineen. Leikkaa feta kuutioiksi ja miniluumutomaatit puoliksi. Sekoita kanasuikaleet, kesäkurpitsa paistos, tuorejuusto, kevätsipulit ja puolet fetasta. Täytä koverretut kesäkurpitsat kanaseoksella ja paina pintaan fetakuutioita ja puolikkaita miniluumutomaatteja. Grillaa kypsäksi.

Ps. Minulla vähän tällaisia erikokoisia kesäkurpitsoja, kun ovat omasta maasta. Kaupasta valitsisin suht saman kokoisia.

Pekoniin käärittyjä grilliherkkuja

Pekoni-raparperit
Raparperia
Pekonisiivuja

Kuori ja leikkaa raparperit sopivan mittaisiksi. Kääri pekoniin ja grillaa kypsäksi.

Pekoni-uudet perunat
Keitettyjä uusia perunoita
Pekonisiivuja

Kääri keitetyt perunat pekoniin ja grillaa kypsäksi.

Pekoni-ananakset
Tuoreita ananas viipaleita
Pekonisiivuja

Kääri kuoritut, tuoreet ananas viipaleet pekoniin ja grillaa kypsäksi.

Täytetyt herkkusienet
Herkkusieniä
Koskenlaskijaa Voimakas
Pekonisiivuja

Poista sienistä kannat. Täytä koskenlaskijalla, kääri pekoniin ja grillaa kypsäksi. Käytä koskenlaskijaa maltilla ja pekonia reilummin jos et halua juuston pursuavan ulos. Pienempien sienien käyttökin voi auttaa asiaa. Minä ahnehdin juuston kanssa ja pihistin pekonissa jolloin lopputulos ei ollut kovin siisti.
Vinkki! Kannat voi paistaa voissa, maustaa ja syödä vaikka leivän päällä, jos ei muuta keksi.

Pekoni-suklaa grillileipä
2 isoa vaaleaa paahtoleipäsiivua
70 g Panda maitosuklaa
140 g pekonisiivuja

Aseta maitosuklaalevyn kokonainen palanen leipäsiivujen väliin ja kääri pekonisiivulla tiukkaan pakettiin. Grillaa kypsäksi ja rapeaksi. Leikkaa halutessa kulmasta kulmaan kolmio leiväksi jolloin suklaa valuu houkuttelevasti. Tarjoile kylmän maidon kanssa.

Tuhdin grilliruuan kylkeen sopii mainiosti kuuman kesäpäivän ykkös salaatti. Raikas, makea ja suolainen vesimeloni-fetasalaatti. Tässä versiossa vain rucolaa, vesimelonia, fetaa tai noh apetinan original white cheese harkkoa ja mustapippurirouhetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: