Rantakäärme pihapiirissä

Kesä on täällä kun koloistaan luikertelee esiin rantakäärmeet. Vanhalta nimeltään tarha- tai karjakäärme. Aikoinaan rantakäärmettä suosittiin maatiloilla, sen uskottiin jopa tuovan menestystä karjalle. Rantakäärme on myrkytön ja harmiton ihmisille, sekä kotieläimille. Se on myös rauhoitettu Suomessa, joten elellään sovussa niiden kanssa.
Rantakäärmeen pohjaväri vaihtelee monissa harmaissa, ruskeissa ja vihreissä sävyissä, mutta paras tuntomerkki on sen valkoiset, keltaiset tai oranssit niskatäplät. Tosin on olemassa täysin mustiakin rantakäärmeitä, sen erottaa kyystä ainakin ruuminrakenteen perusteella. Rantakäärme on pyöreämpi ja virtaviivaisempi kuin kyy. Se on myös paljon nopeampi liikkeissään ja pystyy uimaan huimia matkoja. Rantakäärmeen pääravinto on kalat, sammakot, hiiret ja myyrät.

Vähän vaaleampi rantis paistattelemassa päivää ja pari poikasta haistelemassa ympäristöä. Toisella poikasella nahanluonti lähellä jolloin silmät harmaantuvat.

Ja tässä vielä kesän 2021 ensimmäinen kyybongaus vertailukohteeksi. Kyykäärmeillä on koko mitalla komea sahalaitakuvio, mutta tummilla yksilöillä sitä ei välttämättä erota.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: