Itse tehty mysli

Itse tekemällä saa juuri sellaista mysliä kuin haluaa. Voi käyttää lempimakujaan tai tiettyä ruokavaliota noudattaen. Kokeile erilaisia mausteita, hiutaleita, siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja-, jogurtti päällysteisiä hedelmiä tai vaikka suklaata. Vain mielikuvitus on rajana.
Minäkin suunnittelin laittavani tähän kanelia ja kardemummaa, mutta päätin että lisään ne sittenkin suoraan annokseen jos tekee mieli.

Mysli
6 dl kaurahiutaleita (240g)
2 dl auringonkukansiemeniä (120g)
1,5 dl cashewpähkinöitä (100g)
2 dl saksanpähkinöitä (100g)
1,5 dl kuorellisia manteleita (100g)
0,75 dl rypsiöljyä
0,75 dl juoksevaa hunajaa
3,5 dl kuivattuja banaanilastuja (150g)

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siemenet ja kevyesti veitsellä rouhitut pähkinät. Sekoita toisessa kulhossa öljy ja hunaja. Kaada ja sekoita seos kuiviin aineisiin. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 150-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kääntele kerran paahtamisen aikana. Lisää kuivatut banaanilastut jäähtyneeseen seokseen. Nauti mysli esimerkiksi jogurtin tai rahkan kanssa. Säilytä mysli kannellisessa purkissa. Säilynee hyvänä ainakin kuukauden päivät joten sopii myös lahjaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: