Porkkanat ja neilikat pääsiäiskimpuksi

Ruokakaupasta heräteostoksena tehty kaksi kimppua valkoista terttuneilikkaa (4,50€/kimppu) ja 1kg porkkanapussi (1,40€) kääntyi nopeaksi ja yksinkertaiseksi pääsiäisasetelmaksi.

Leikkasin ohjeen mukaan terävällä puukolla viistoon uuden imupinnan neilikan varren nivelen yläpuolelta. Asettelin porkkanat maljakon reunoille ja neilikat keskelle ja täytin kylmällä vedellä johon lisäsin yhden kimppujen mukana tulleen kukkavirkisteen. Maljakon laitoin suht suojaiseen paikkaan koska neilikka ei viihdy suorassa auringonpaisteessa.

MUTTA neilikkapussin kyljessä luki että säilytä erillään etyleeniä tuottavista hedelmistä niin pitihän se googlettaa mitä se on. Saas nyt nähdä tuottavatko nämä porkkanat sitä ja miten näiden neilikoiden käy puhumattakaan porkkanoista. Päätin silti kokeilla. Laitan myöhemmin päivitystä miten säilyivät.

Täällä juttua etyleenistä.

Viikkoa myöhemmin asetelma toimi vieläkin. Ei suurempia vahinkoja. Vesi tietysti hieman samentui joten vaihdoin sen kerran. Porkkanat hiukan rypistyi veden pinnan yläpuolelta ja olivat jopa alkaneet tekemään uusia lehtiä. Muutaman neilikan nuppu oli kellastunut ja useimmat nuput eivät vaan auenneet. Pääsiäisen mentyä ohi siirsin neilikat toiseen maljakkoon ilman porkkanoita. Kuivat nuput nypin pois ja veteen lisäsin kukkavirkisteen joka oli tullut toisen neilikkakimpun mukana. Saimme nauttia neilikoista vielä hyvät pari viikkoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: