Ufo Ja Matikka, Eli Talvikalastusta!

Seutu, jossa asumme, on tunnettu runsaista Ufohavainnoista, mutta nyt ei kuitenkaan ole kyse valovuosien takaisista valloittajista, vaan Ufo merkkisestä verkkokatiskasta, jonka hankimme jokunen vuosi sitten Hong Kong (nykyinen Rusta) tavaratalosta noin 35 euron hintaan.

Kesäkalastuksessa mökillä katiska ei kuitenkaan suoriutunut toivotulla tavalla ja sai kohtuu nopeasti väistyä perinteisen metalliverkkokatiskan tieltä. Nyt kuitenkin Internetin loputtomasta tietovirrasta pisti silmään useampikin juttu Ufokatiskan loistavuudesta talviseen mateenpyyntiin ja pakkohan sitä oli lähteä heti testaamaan!

Ufo on kokoontaitettava ja sen saa aukeamaan jään alla, joten pienempikin avanto riittää

Sen verran hiki tuli avantoa kairaillessa että Motonetistä tarttui Laxströmin jääsaha matkaan (69.90€)

Arvosteluista sain sen käsityksen, että juurikin kyseinen väline on ”Jääsahojen Mercedes” ja kyllähän se on todella tehokas peli!

Jään paksuus oli noin 40cm ja saha puri siihen hyvin!

Ja sitten Ufo likoomaan avantoon. Muutama päivä meni ja sitten jo onnisti! Tarinat Ufoista matikkapyydyksenä taisi sittenkin pitää paikkaansa!

Valitettavasti tällä ufojutulla on aika surullinen loppu..

Eli tämä ufo teki pakkolaskun, kun vesi meni noin 35 senttiä miinukselle ja samalla jäätä tuli noin 10 senttiä lisää, niin katiska jäätyi kiinni jääkanteen ja irtihän se ei lähteny kuin väkivalloin. Lähes 2 tuntia sitä sieltä koitin sahata ja irroittaa, melkoisen kova hiki päällä vaikka reilusti pakkasta.. Kannattaa varmistaa, varsinkin meressä, että vettä on tarpeeksi jääkannen alla vedenkorkeuden vaihtelut huomioon ottaen!

Jatkossa tullaan varmasti pyytämään lisää madetta jos vaan jäätilanne kutuaikaan sen sallii. Tämä kokeilu oli erittäin hyvä kokemus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: