Appelsiini-, ja yrttiöljy

Appelsiiniöljy

9 luomu appelsiinin kuori
9 dl rypsiöljyä

Vuole hyvin pestyistä luomu appelsiineista oranssi kuori ohuina suikaleina niin ettei mukaan tule valkoista kuorta. Kuivaa kuoret rapeiksi miedolla lämmöllä uunissa, pyöräytä kuoret hienoksi tehosekoittimessa ja kaada pullon pohjalle. Öljy on valmista käytettäväksi jo muutamassa päivässä, mutta maustuu tietenkin enemmän vanhetessaan. Säilyy paremmin pimeässä ja viileässä.

Yrttiöljy

3 tuoretta oksaa rosmariinia tai muuta puuoksaista yrttiä kuten timjamia tai salviaa
15 g kuivattuja kokonaisia rosépippureita 
1 l oliiviöljyä

Leikkaa ja pese hyvän kokoiset rosmariinin oksat. Kuivaa oksat hyvin (itse kuivasin oksat talouspaperilla ja muutaman minuutin 50°C uunissa). Laita yrtit ja pippurit pulloon ja kaada öljy päälle niin että se peittää yrtit kokonaan. Öljy on valmista käytettäväksi jo muutamassa päivässä, mutta maustuu tietenkin enemmän vanhetessaan. Säilyy paremmin pimeässä ja viileässä.

Maustetut öljyt sopivat hyvin salaatteihin ja ruuanlaittoon. Hyvä lahja niin herkkusuulle kuin terveysintoilijalle. Itse annan nämä ihmiselle jolla on jo kaikkea joten parempi antaa kulutustavaraa. Laitoin mukaan vielä kaatonokat (tosin en tiedä tukkivatko pippurit kaatonokan) ja purkin pastaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: