Muutto

40 Rustan medium muuttolaatikkoa, 20 satunnaista pahvilaatikkoa, 6 isoa muovilaatikkoa, 20 isoa Ikea kassia, 5 pientä Ikea kassia, 15 kestokassia, 30 jätesäkkiä, puhumattakaan huonekaluista, parvekekalusteista, terraarioista, matoista, isoista peileistä, koreista, kuivaustelineistä, kaikenlaisista härpäkkeistä, projekteista, vuosivuokramökin tavaroista (koska tottakai sieltä oli muutto samaan aikaan vuoden loppuun mennessä) kuten pihakalusteet, kottikärryt, haravat, lapiot, kaiken maailman työkalut, savustimet ja soutuveneet myöhemmin saimme vihdoin joulukuun 2020 lopussa muutettua. Tulipas siitä muuton mukainen teksti: rasittava!

Järjestys oli minä pakkaan ja siivoan, isäntä kantaa ja vie. Omistamme pienen pakettiauton ja isäntä saa lainata työpaikaltaan tai veljeltään peräkärryä joten kustannukset pysyivät suht alhaalla. Saimme onneksi hiukan apua Mimmulta, Dimiltä ja Suskulta! Todella iso kiitos heille!!

Minulle järjestys ja siisteys on useimmiten kaiken a ja o (miten kunto kestää). Pesin ja pyyhin melkeinpä kaiken verhoista kengän korkoihin ennen pakkaamista. Merkitsin myös laatikoihin ja jätesäkkeihin maalarinteipillä ja tussilla mitä missäkin on, onko särkyvää ja mihin huoneeseen laatikko viedään. Näin purkaminen toisessa päässä helpottuu ja voimme vielä hyötykäyttää muuttolaatikot. Varsinkin kun muutimme remontin keskelle ja tulemme asumaan jonkin aikaa ilman keittiön viemäriä ja suihkua. Tee se itse hemmojen täytyy tinkiä luksuksesta.

Tämän pakkaajan parhaat kaverit olivat:

Hyvät muuttolaatikot
Rustan medium muuttolaatikot olivat tukevia, nopeita koota, hyviä kantaa ja edullisia 10kpl 9,99€. 30 laatikon jälkeen design muuttui vai olisikohan ollut vanhoja uusien alla. Joka tapauksessa en pitänyt viimeisestä 10kpl erästä yhtä paljon. Päällekkäin kasaaminen vaikeutui.

Isot Ikea kassit
Ei kannata muuttaa ollenkaan jos ei omista Ikea kasseja. Kaikki hankalimmat ja isot tavarat kuten kodinkoneet, pannut, kattilat, padat, tarjottimet, leikkuulaudat, lyhdyt, taulut, laatikot, lautapelit ja kengät sujahtavat ja kulkeutuvat helposti perille näillä sinisillä ihmeillä.

Isot paksut jätesäkit
Vaatteet, kodintekstiilit, tyynyt ja peitot oli hyvä saada pakattua umpinaisiin säkkeihin ja vähän enempi kerrallaan. Säkkejä ei ole mukava kantaa, mutta ei kaikki hyvä ja edullinen ole mukavaa.

Swiffer duster
Kaiken lopun mitä en pessyt märällä pyyhin tämän pikku ihanuuden kanssa kuten kirjat ja lampunvarjostimet. Tämä on ollut varsinainen taivaan lahja myös tavaroita purkaessa jos joihinkin avopakkauksiin on kertynyt jo uudestaan pölyä. Muistaa vaan vaihtaa pölyhuiskapäätä pihistelemättä tarpeeksi usein.

Maalarinteippi ja tussi
Merkitsin suurimman osan laatikoista ja säkeistä mitä, mihin ja onko särkyvää. Helpottaa huomattavasti purkamista ja kantamista ettei tarvitse kantaa edes takaisin tässä meidän kaksi kerroksisessa talossa.

Talous-, vessa- ja ruskea pakkauspaperi
En käyttänyt senttiäkään sanomalehteä muutossa. Sen muste tahrii inhottavasti. Sen sijaan käytin jonkinmoista ruskeaa pakkauspaperia jonka löysimme uuden talomme vajasta. Talous- ja vessapaperi arkkeja käytin vähän niinkuin iskunvaimentajina lautasten ja muiden astioiden välissä. Nämä paperit voi hyötykäyttää purkaamisen jälkeen vaikka siivouksessa.

Ravintolasta saadut vanhat kokislasi- ja viinipullolaatikot olivat kätsyjä viinilasien kuljetukseen + ei maksanut mitään.

Puolitoista kuukautta myöhemmin alkaa vihdoin näyttää siltä että selviämme tästä vaikka meinasi usko, toivo ja rakkaus loppua. Ei toki vielä lähelläkään valmista, ei edes puolet kamoista purettuna, mutta tahti on hiukan rauhoittunut. Pakko rauhoittua kun mieli, kädet ja kroppa huutaa hoosiannaa. Noh ehtiipäs tännekin hiukan raapustella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: