Lumiukkokuppikakut

Pitihän sitä jotain jouluista leipasta vaikka kiirettä pitää. Olisin halunnut näille söpömmät suhteet kuten isomman pään tai pienemmän alaosan koska en kuvitellut näitä sulaneiksi lumiukoiksi. Pienempi muffini osa olisi ollut järkevämpi, siten luulen että taikina olisi riittänyt 12 muffiniin. Jokin suklaa silinteri ja karkki kaulahuivi olisivat sopineet myös hyvin, mutta näin muuttourakan keskellä saavat luvan kelvata. Maku on erinomainen. Täytynee tehdä joku kerta uudestaan ja hioa ulkonäköä hieman.

Sitruunamuffinit (8 isoa muffinia ja 12 pikku palloa)

100 g voita
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 luomu sitruuna

Täyte
(itsellä jäi noin 1/3 ylimääräistä)

200 g maistamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
2-3 rkl tomusokeria tai oman maun mukaan
1 luomu appelsiini

Päälle

Tomusokeria
Tummaa suklaata
Värjättyä sokerimassaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Riko kananmunien rakenne toisessa kulhossa. Lisää kananmunat vaahtoon pieninä erinä kokoajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puolet seoksesta taikinaan. Raasta hyvin pestyn sitruunan keltainen kuori ja rutista mehu. Sekoita ne, sekä loput jauho seoksesta taikinaan. Annostele taikina voideltuun cake pops vuokaan ja muffinivuokiin. Paista 200 asteisessa uunissa keski tasossa pikku palloja noin 10 min ja isoja muffineja 15 min. Siisti jäähtyneiden pallojen reunat puukolla.

Vatkaa tuorejuusto, vispikerma ja tomusokeri kulhossa. Sekoita hyvin pestyn appelsiinin raastettu oranssi kuori ja puolikkaan rutistettu mehu täytteeseen.

Taputtele pikku pallojen ja muffinien pinnalle tomusokeria. Tee sokerimassasta pikkuruiset porkkananenut ja kiinnitä ne vaikka pikeerillä. Koristele lumiukoille sulatetusta tummasta suklaasta kasvot. Koverra muffinien keskustasta pieni kartion mallinen pala pois esimerkiksi veitsellä ja täytä kukkuralleen. Paina päät täytteen päälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Website Built with WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: